Leesrace

Mensen die mij kennen weten dat ik ontzettend van lezen hou. Dat ik soms twee boeken per week lees, soms meer. Dat ik op vakantie minder lees dan thuis. En dat ik zeer weinig tv kijk. Logisch, waar zou ik anders de tijd vandaan halen om die stapels te verslinden?

HebbanSinds enige jaren houd ik digitaal bij wat ik lees. Omdat ik dan precies op kan zoeken of ik een boek gelezen heb, als ik twijfel. Maar ook om er zo af en toe een paar sterren uit te slingeren, waarmee je andere lezers helpt als ze op zoek zijn naar een goed boek. Dit houd ik bij op hebban, de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen! Tenminste, zo noemen ze zichzelf.

Op de rails

Jaarlijks kun je er aangeven wat jouw ‘reading challenge‘ is, of zoals ik het liever noem: leesuitdaging. In 2016 had ik een dip, maar in 2017 zat ik weer op de leesrails. Dat kwam omdat 2016 een jaar was waarin in tijd over had. Tegenstrijdig? Ja, maar zo werkt dat bij mij. Te veel tijd betekent weinig actie. Volgens mijn jaaroverzicht op hebban heb ik in 2018 maar liefst 26.460 pagina’s gelezen. Vijfennegentig boeken, precies mijn uitdaging. Nét aan dus. Tijd voor een nieuw doel en omdat ik van haalbare porties houd, staat het op negentig. Lezen is geen wedstrijd, dat weet ik natuurlijk wel. Maar die stok achter de deur, daar word ik blij van.

Hoeveel boeken ga jij lezen in 2019?

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: