Heb ik je al zeven keer ontmoet?

Onlangs hadden we bij BITS workspace, het kantoor waar ik een flexplek heb, een kennissessie over hoe je klanten werft. Een van de deelnemers wees ons op de wet van de zeven contactmomenten. ‘Je moet iets zeven keer voorbij hebben zien komen, voor je tot aanschaf overgaat.’ Dus nu vroeg ik me af: hebben wij elkaar al zeven keer ontmoet?

Netwerken, ik heb het al eerder gezegd, het is niet helemaal mijn ‘stiel’. Er is altijd wel een hele goede reden te verzinnen om niet die drempel van een netwerkbijeenkomst over te gaan. Druk. Ik ken niemand. Het is op een plek waar ik nog nooit geweest ben. Geen tijd.

Mijn specialiteit!

Als ik zeven contactmomenten moet hebben, kan ik toch moeilijk verwachten dat het initiatief alle zeven de keren bij mijn potentiële nieuwe klant ligt. Vooralsnog kan ik beginnen met sociale media, een advertentie op Facebook, een nieuwsbrief ontwikkelen of een persbericht schrijven. Prima, dat is dan weer wél mijn specialiteit. Dan zitten we op vier. Moet ik toch nog een keer naar die netwerkborrel, een potentiële klant bellen én een kop thee met ‘m drinken. Of kom ik weg met een berichtje op LinkedIn, een mooie foto op Instagram en een Pin op Pinterest?

Op netwerkpad

Nee, zeker? Ach, misschien moet het er toch eens van komen. Alice op netwerkpad. Eens naar zo’n borrel toe. Iemand uitnodigen voor een kop koffie bij BITS. Dat brengt me op een idee. Misschien is één keer ontmoeten genoeg voor een mooie start? Heb jij teksten nodig en hou je van lekkere koffie of thee? Kom gerust ‘ns langs, in Woordenland.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

4 gedachten over “Heb ik je al zeven keer ontmoet?

  1. Ik gebruik LinkedIn tegenwoordig als ‘Tinder’ om te netwerken. Dan spreek ik af, met één collega-redacteur of ‘klant’ (schrijver) tegelijk. Afspreken met meerdere mensen gaat me niet goed af, daar ben ik te verlegen voor, daarom doe ik eigenlijk geen netwerkborrels meer.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: