KP7 | Nieuwe lente

Met een narcis tussen zijn tanden geklemd, stond Marc in de deuropening van Ineke’s keuken. In zijn handen had hij een enorme bos. Twee helderblauwe ogen keken haar aan.
‘Voor mijn schone liefde,’ wist ze te ontcijferen uit het gemompel dat Marc door de bloem uitbracht.
Ze schaterlachte bij de aanblik, het was aandoenlijk. ‘Waarom zo veel?’ vroeg ze hem, ‘en hoe kom je er aan?’Marc knielde voor haar neer, spuugde de narcis vol overgave uit zijn mond op Ineke’s schoot en zei: ‘Uit het Klaverpark. Voor jou. Dit is je leeftijd, toch?’ Een voor een liet hij de narcissen op haar vallen, terwijl hij haar aanstaarde.
De bloemen leken onophoudelijk op haar lijf te vallen. Haar blik werd gevangen door zijn mooie ogen, terwijl ze schokkend tot de ontdekking kwam hoe belachelijk dit was. Hij was … Hoe oud was hij eigenlijk? En zij…  Ze keek naar de narcissen, het klopte wel ongeveer. Drieënvijftig.

Deze ‘Nieuwe lente’ is het beginstuk van het verhaal ‘Een nieuwe lente’, in 2014 verschenen in de verhalenbundel Overgave. Morgen is het Valentijnsdag. Vier de liefde!

Klaverpark

Het gebeurde in het Klaverpark, elke week een kort verhaal over hét leidmotief in elk van Alice’ verhalen. Geïnspireerd op een blog over het thema Natuur tijdens Boekenweek 2018. Zonder Klaverpark geen verhaal…

Lees ze allemaal!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: