KP 16 | Onderschat

Toeval bestaat niet.’
‘Ik denk inderdaad dat alles gebeurt met een reden,’ Gijs grijnsde. ‘Zo denk ik dat het niet toevallig is dat we vandaag een gesprek hierover hebben, wat denk jij?’
Zijn moeder zuchtte. ‘Je kunt het noemen zoals je wilt, maar wees eens eerlijk, als je ziet hoe vaak jij als kind in de struiken van het Klaverpark kroop, dan is het niet toevallig dat je nooit iets hebt opgelopen.’
Gijs grinnikte.
‘Het is eenvoudigweg omdat we jarenlang niet wisten wat zoiets kleins kon veroorzaken,’ vervolgde Els. ‘Sterker nog, misschien wist ik niet eens dat ze bestonden. Ik heb het onderschat.’
‘Dus jij hebt mij er als kind nooit op gecontroleerd?’
‘Gijs, kom op. Weet je wanneer ik voor het eerst over de gevolgen hoorde? Toen jij zesentwintig was, zo ongeveer. Ik denk niet dat je toen nog wilde dat ik je onderzocht.’
Gijs bulderde van het lachen. ‘Je hebt een punt, mam.’
‘Nee maar echt, je mag me naïef noemen, maar ik wist niet wat ze in hun macht hebben. Eerlijk gezegd, het is me nog niet helemaal duidelijk.
‘Maar zei je nou dat ik door de struiken kroop?’
‘Ach kind, elke dag. Toen speelden kinderen nog buiten. Maar eerlijk is eerlijk, als ik toen geweten had wat ik nu weet…  Misschien moeten we niet alles geloven. Er zijn een hoop fabeltjes. Ik ben blij dat je tegenwoordig niet meer door de struiken kruipt,’ ze kneep hem vriendschappelijk in zijn arm. 
‘Au,’ zei hij met een overdreven stemmetje. 
‘Haha, wat een toneelspeler ben jij.’
Gijs pakte zijn moeder beet, gaf haar een knuffel en zei: ‘Vergeten en vergeven, mam. Ik leef nog.’

15 t/m 21 april is het Week van de Teek, jaarlijks georganiseerd voor bewustwording van de risico’s van tekenbeten. 

Klaverpark

Het gebeurde in het Klaverpark, elke week een kort verhaal over hét leidmotief in elk van Alice’ verhalen. Geïnspireerd op een blog over het thema Natuur tijdens Boekenweek 2018. Zonder Klaverpark geen verhaal…

Lees ze allemaal!

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: