KP18 | Safety first

‘Jij altijd met je meningen,’ had Olivia hem toegesnauwd. ‘Die kinderen hebben het toch leuk met elkaar?’
Dat was ook wel zo, maar hij wilde gewoon dat ze vaker naar buiten gingen. Niet eens per week, maar elke dag. Al was het maar een half uurtje. Ze waren niet voor niks ooit in de buurt van het Klaverpark gaan wonen. Was daar het idee niet van dat hun kinderen in het groen opgroeiden? Nu zaten ze maar met hun devices op schoot op de bank. En dat elke dag. YouTubers, het waren de helden van deze tijd. Waar was de tijd dat ze lol hadden in zoiets als bellenblazen?
‘Een mening ja,’ had Zander geantwoord. ‘Maar wel een gefundeerde. Die van jou is gestoeld op gemak. Je hebt inderdaad geen last van ze, maar je brengt ze ook niks bij.’ Hij wist dat hij gelijk had, maar het was de ontketening van een ordinaire ruzie, met verwijten, compleet met scheldwoorden. 
‘Kom op jongens, ik weet iets leuks,’ het kostte wat overredingskracht maar nu liep hij met zijn kinderen in het park. Ze sjouwden met planken, spijkers en hamers. Een boomhut gingen ze bouwen. De kinderen sjokten ietwat onwillig achter hem aan, maar het ging hem lukken. Vandaag waren ze genoeg buiten voor de rest van de week, daar zorgde hij voor.
Onderweg legde hij alvast wat veiligheidsregels uit. ‘Safety first, jongens,’ het klonk als een cliché, maar hij moest zijn kinderen deze dingen bijbrengen, vond hij. Bovendien klonk het in het Engels vast stoerder, waardoor het beter bleef hangen. Deden die YouTubers dat ook niet? ‘Laten we afspreken dat ik de manager van het project ben, en jullie doen wat ik zeg.’
Hij hoorde gesputter achter zich. ‘Waarom moet jij altijd de leider zijn,’ sprak zijn oudste zoon. ‘Waarom ik niet?’
‘Oké jongens,’ zei Zander, ‘Yuri is projectleider, we doen allemaal wat hij zegt.’
‘Mooi,’ zei Yuri en hij draaide zich resoluut om. ‘Dan besluit ik hierbij dat we weer genoeg frisse lucht opgesnoven hebben. Wie gaat er mee naar huis?’

Overal zijn speciale dagen voor, tegenwoordig. Wat dacht je van internationale Bellenblaasdag op 6 mei? Het is wachten op de internationale dag voor boomhutten bouwen…

Klaverpark

Het gebeurde in het Klaverpark, elke week een kort verhaal over hét leidmotief in elk van Alice’ verhalen. Geïnspireerd op een blog over het thema Natuur tijdens Boekenweek 2018. Zonder Klaverpark geen verhaal…

Lees ze allemaal!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: