KP20 | De date

Genoeg actie voor vandaag,’ Esther klapte haar laptop dicht en stopte hem in haar tas. 
Haar collega stond ook gelijk op. ‘Gaan we een borrel drinken?’ 
Ze schudde haar hoofd. ‘Geen tijd. Ik moet direct naar huis.’ Ze hoopte dat hij niet zag dat ze loog. Ze ging niet naar huis, ze ging naar het Klaverpark. Even lekker van de zon genieten en doen waar ze de hele dag al aan dacht. Daar kon ze hem niet bij gebruiken. 
‘Jammer,’ zei hij oprecht teleurgesteld. ‘Ik had me erop verheugd. Ik dacht ook dat we dat hadden afgesproken.’
Esther voelde door die laatste opmerking de behoefte uit te leggen waarom ze niet kon, maar wilde hem niet de waarheid vertellen. ‘Oeps sorry. Heb ik een dubbele afspraak gemaakt? Ik heb een date met wat vrienden,’ zei ze snel.
‘Ken ik ze?’
‘Nee, dat denk ik niet. Ik heb ze zelf nog niet zo lang geleden ontmoet.’ Gisteren, dacht ze erachteraan, maar dat zei ze niet hardop. 
‘Oké, nou, dan zie ik je morgen. Gaan we dan wel wat drinken na werk?’
‘Dat is goed, tot morgen.’ Snel deed ze haar jas aan en liep met haar tas onder haar arm geklemd weg. In het voorbijgaan kneep ze hem in zijn arm, waarbij ze in zijn oor fluisterde: ‘Ik wil je graag beter leren kennen’. Ze knipoogde en zag dat zijn wangen ervan kleurden.
Toen Esther zeker wist dat hij haar niet volgde, liep ze naar de ingang van het Klaverpark. Ze liet zich op de steiger bij de vijver zakken, met haar gezicht in de zon. Even sloot ze haar ogen en ze voelde zich langzaam ontspannen door de weldadige warmte. Uit haar tas haalde ze een flesje water en nam een flinke slok. Het was tijd voor haar afspraakje. Ze viste het gloednieuwe, kersverse boek uit haar tas en sloeg het open bij de boekenlegger. Ze zat er meteen weer helemaal in. Kwam goed uit, het moest uit. Morgen moest ze immers met haar collega op date en had ze geen tijd voor haar nieuwe vrienden. Vandaag was ze in een andere wereld.

11 mei verscheen Ze Zien Mij Niet, een Young Adult thriller over vriendschap en loyaliteit. Wie is verdacht en wie kun je vertrouwen? Ze zien mij niet is voor €15,50 verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. En als je eenmaal begonnen bent, kun je niet meer stoppen!

Klaverpark

Het gebeurde in het Klaverpark, elke week een kort verhaal over hét leidmotief in elk van Alice’ verhalen. Geïnspireerd op een blog over het thema Natuur tijdens Boekenweek 2018. Zonder Klaverpark geen verhaal…

Lees ze allemaal!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: