Wachten op ‘sterren’

Het blijft spannend, een boek de wereld in gooien. Je werkt er met hart en ziel aan, zit úrenlang te tikken. Bent zelf enthousiast, je uitgever gelukkig ook en je eerste proeflezers reageren positief. Maar dan is die gedrukt en verschijnen er meningen. Elke dag gluur ik even, vindt men ergens op internet iets van mijn geesteskind?

Alles of niks

Ik heb inmiddels twee korte recensies: een op Hebban en een op Bol. Superrecensies, al zeg ik het zelf. Maar ongetwijfeld komt er nog enige kritiek. Vast leerzame, opbouwende kritiek, waar ik iets mee kan. Ergens op de wereld is ook wel iemand die het helemaal niks vindt. Maar zoals laatst iemand me toesprak: een slechte recensie gaat over hoe de recensent het zelf geschreven zou hebben. Maar die recensent heeft het niet geschreven, jij wel. En zo is het. Kom maar op, met die ster(ren)!


Heb jij een van mijn boeken gelezen en wil je me laten weten wat je ervan vindt? Deel je mening gerust op een van de boekensites. 

 

 

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: