Beoefenen wat je predikt

Enige tijd geleden gaf ik een kennissessie over bloggen. ‘Iedereen doet graag zaken met experts,’ vertelde ik daar. ‘Voor potentiële klanten blijkt je kunde uit wat ze lezen in je blogs.’ Dat kan ik prediken, maar waarom beoefen ik dat niet zelf?

Mijn klant

Alice in Woordenland en Tekstbureau in Woordenland zijn twee bedrijfsnamen waaronder ik actief ben. Als Alice schrijf ik boeken voor iedereen die ouder is dan een jaar of dertien. Wat die doelgroep betreft is mijn blog piekfijn in orde. Al jarenlang vermaak ik jullie met fictieve schrijfsels.

Als Alice van Tekstbureau in Woordenland schrijf ik zakelijke blogs, human interest verhalen, redigeer ik teksten en voer ik eindredactie uit. Samen maakt dat dat ik nou niet direct dé profielschets van mijn klant kan maken. Jij kunt het zijn, je buurvrouw, de melkboer, die leuke vent van de hoek, zelfs je pubernichtje!

Bloggen als een professional

Die zakelijke blogs schrijf ik in opdracht. De bedrijven waarvoor ik werk zijn goed in wat ze doen en zijn zo verstandig om uit te besteden waar ze minder goed in zijn: schrijven. En toevallig kennen ze iemand die dat dan weer onder de knie heeft: mij.

Zo eens in de zoveel tijd zitten we om tafel en stellen we al brainstormend een lange lijst met onderwerpen op. Op gezette tijden, eens per maand of eens per twee weken, werk ik zo’n onderwerp uit tot een blog. Die mijn klant dan, onder zijn eigen naam uiteraard, plaatst. Het is immers zíjn expertise!

Tekstschrijver gezocht

Elke ondernemer heeft iets unieks om te delen met zijn klanten. Hoe zit dat met jou, potentiële klant? Kan ik je helpen met het opzetten van je blog? Misschien moeten we eens kennismaken!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: