Kun je iets worden?

Ben je schrijver of word je schrijver? Kun je het aanleren of zit het altijd al in je? En wat zijn eigenlijk de kenmerken van een schrijver?

Alleen op die laatste vraag kan ik een simpel antwoord geven. Een schrijver is iemand met discipline, geduld en doorzettingsvermogen. Iemand met een lange adem, iemand die eerst tegenslagen te verwerken heeft voor hij op het juiste pad zit.

De stijgende lijn

Als die schrijver dan op dat juiste pad zit, moet hij ook nog eens op stoom blijven. Doorgaan. Schrijven is hard werken! Met een flink portie discipline, geduld en doorzettingsvermogen én een beetje mazzel is er, na meestal een wankel begin, een stijgende lijn en wellicht zelfs de top!

Ik, als schrijver

Een schrijver zijn of worden, dat is een ingewikkeld verhaal. Natuurlijk kan ik wel vertellen over het pad dat ik bewandel als schrijver. En dat doe ik o.a. aanstaande woensdag in de Bibliotheek in IJmuiden tijdens een Young Adult avond. Veel inspiratie, een schrijfopdracht, gelijkgestemden, een lezing … Kortom: een toffe avond voor iedereen die meer wil weten over YA. Kom jij ook? 

To be or not to be. That’s the question.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: