Expeditie Onderweg, de uitslag!

Hoe word je schrijver? Ik heb er pas nog een blog over geschreven. Wie wil schrijven, wordt er bekwaam in door het gewoon te doen. En tijdens een workshop bij bibliotheek Velsen bleek maar weer hoeveel je in een kwartiertje op papier krijgt. Als je maar gewoon begint!

Een belangrijk advies aan de deelnemers was: doe mee aan schrijfwedstrijden. Om dat kracht bij te zetten, deden ze ter plekke mee aan mijn schrijfwedstrijd. Expeditie Onderweg: wat heb je onderweg naar de bibliotheek meegemaakt?

De winnaar is, en ik hoop dat ik haar naam goed schrijf, Yuns Lee. Yuns neemt je mee op reis in de omgeving, maar ook in haar gedachten. Lees en geniet:

Expeditie onderweg

(c) Yuns Lee

Een blad voert mee op de wind en laat zich in een plas modder neerstrijken. Al kijkend naar mijn voeten waan ik mij een weg door het bos, op het pad bezaaid met natte bladeren van eiken, essen en kastanjes. Het ruikt naar dauw en nat gras. Ik had kunnen kiezen voor de drukbevolkte winkelstraat, maar dit bos heeft een magnetische werking op mijn voeten. Een onzichtbare kracht, een ‘force’, duwt mij die richting in. Het hart van het bos roept me.

Als men, verwelkt als een bloem of onder aarde ligt, om haast net zo vertrapt te worden als deze bladeren, komt men dan, net als de pit van een appel, terug als boom? Als de aarde mij geconsumeerd heeft, het leven mij verteerd, word ik dan weer uitgespuwd in een nieuw, blanco leven? Behoor ik tot dit milieu, in harmonie met de natuur? Of ben ik een millennial, zonder binding en besef over de niet-materiële wereld?

Alle deelnemers: bedankt voor jullie bijdragen en blijf in jullie dromen geloven. En voor de winnaar: gefeliciteerd!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: