Is daar wel werk in?

Het werd mij laatst gevraagd toen ik zei dat ik als freelance tekstschrijver voor de opdracht ingehuurd was. ‘Ik verveel me niet,’ was ongeveer mijn antwoord. Toch proefde ik dat hij eigenlijk geen idee had wat ik de hele dag doe. Tja, wat doet een tekstschrijver?

Teksten schrijven!

Of is dat kort door de bocht? Mijn werk bestaat immers uit veel meer. Zo heb ik van de week op één dag:

  • Vragen opgesteld voor een ondernemer die ik die avond interviewde,
  • een promotiecampagne bedacht en ingepland (inclusief nieuwsbrief, aandacht op sociale media, persbericht, etc.),
  • een aantal pagina’s van een roman geredigeerd,
  • blogs in opdracht geschreven; over een huis kopen in het buitenland, ledverlichting en model worden, weer wat geleerd …
  • als webredacteur een online agenda bijgewerkt, wat berichten ingepland voor sociale media en gebroken linken gecheckt/bijgewerkt,
  • uiteraard heb ik ook over deze blog nagedacht, hem geschreven, geredigeerd en ingepland,
  • ging ik ’s avonds op pad voor dat interview,
  • dat ik bij thuiskomst uitgewerkt heb, wegens strakke deadline,
  • én wilde ik eigenlijk ook nog een aantal pagina’s fictie schrijven, voor boek 4.

Een schop onder mijn kont!

Een tekstschrijver doet dus meer dan teksten schrijven. Ik zit soms even lekker na te denken, vergaar informatie, zorg dat het in correct Nederlands verspreid wordt en moet mezelf soms een schop onder mijn kont geven voor de nodige discipline. Bovendien word ik elke dag slimmer door de gekke blogonderwerpen die sommige opdrachtgevers verzinnen. Ik bedoel, model worden …

Vandaag is het volgens de website ‘fijnedagvan’ de dag van de content én de Vlaamse dag van de freelancer. Daar ik die content over dat model als freelancer schreef voor een Vlaamse opdrachtgever …

Hiep, hiep, hoera!🎈


Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: