Doen waar je goed in bent

Er zijn een aantal ondernemers die regelmatig bloggen. Onder elke blog staat hun eigen naam. Terecht, het is een tekst die uiting geeft van hun expertise. Het is niet altijd zo dat ze die blog ook daadwerkelijk schrijven. Hoe ik dat weet?

Waarom bloggen?

Allereerst, waarom willen ondernemers eigenlijk bloggen? Wat voegt dat toe aan hun bedrijfsvoering? Bloggen laat zien dat ze kundig zijn, dat ze bij de tijd zijn en ook nog eens hartstikke actief. Bovendien maakt bloggen dat ze beter gevonden worden. De ondernemer is een expert op zijn vakgebied en dat draagt hij uit. Bloggen geeft ook meer mogelijkheden op sociale media, door blogs te delen en door te plaatsen. Tot slot zorgt bloggen ervoor dat ze met regelmaat ‘voorbijkomen’, op een relatief eenvoudige manier.

Tikkende klok

De ondernemer kan dan wel overtuigd zijn van het nut van bloggen, maar dat wil nog niet zeggen dat hij er handigheid in heeft. Of dat hij tijd heeft, voor een regelmatige blog. Het heeft namelijk weinig zin om drie blogs per maand te schrijven en vervolgens vier maanden niks. Bloggen heeft een bepaalde regelmaat nodig. En eerlijk is eerlijk, schrijven behoort niet tot zijn dagelijks bedrijfsvoering dus wordt als eerste doorgeschoven, in zijn agenda. En voor die ondernemer het in de gaten heeft, gaat zijn laatste blog over iets dat achterhaald is.

De clou

O ja, hoe ik weet dat die ondernemers niet zelf bloggen? Omdat ze het uitbesteden. Aan mij. Een beetje stiekem. Maar waarom niet? Laten we gewoon allebei doen waar we blij van worden én waar we goed in zijn …

Zoek je een tekstschrijver voor jouw blog? Kom eens langs, in Woordenland!

 

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: