Voor open doel

Door je voornemens open en bloot te publiceren, volbreng je ze. Iets soortgelijks zeg ik in mijn blog Goede voornemens een jaar geleden. Misschien is het dan wel een voorwaarde dat je die voornemens niet alleen opstelt, maar ook zo af en toe eens doorleest. Ik moet eerlijk zijn; ik was er een paar vergeten.

  • Zo las ik zojuist dat ik van plan was zowel boek drie als vier af te schrijven. Het was een ambitieus plan, dat zei ik er al bij. Boek drie is zeker gelukt: eind januari ligt die in de winkels. Voor boek vier had ik de grens onbewust verlegd. Niet heel ver hoor, ik wil hem tijdens mijn schrijfretraite in februari afronden. Ik zeg: doel één is bijna volbracht!
  • Brengt mij bij een heel erg haalbaar doel: die schrijfretraite. Dit jaar ga ik in februari weer en ga ik wederom meters maken. Schrijven, schrijven, schrijven, eten en slapen. Zo zien de dagen er ongeveer uit. Ik heb er nu al zin in!
  • Die twee keer in de week de trap nemen bij mijn werkplek is geslaagd, naar beneden dan. Naar boven is de lift nog steeds mijn grote vriend.
  • Verder ben ik trots op mezelf, die weekendjes weg zijn aardig gelukt, mijn bedrijf floreert, wekelijks bloggen heb ik op de rit en afvallen en ouder worden; het stagneert én gaat vanzelf door.

2020

Het jaar dat ik -slik- vijftig word. Nieuwe voornemens? Vooral zo doorgaan. Boek vier én vijf af?

Stapels boeken ga ik schrijven!

En, door!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: