Ik snak, jij snakt, wij snakken

Het verbaast je vast niet, als ondernemer heb ik het minder druk dan anders. Hoe dat komt, hoef ik niemand uit te leggen. Iets met hand op de knip houden en voorzichtig zijn. Het goede nieuws zou dan kunnen zijn: meer tijd voor het schrijven van boeken!

Zou dan kunnen zijn, inderdaad. Wat mij betreft een zin met te veel hulpwerkwoorden. Een zin die hulp nodig heeft, is me niet zelfstandig genoeg en ik presteer niet onder te veel ruimte. Hoe meer tijd, hoe minder er uit mijn handen komt. Hoe meer ik ga lapzwansen. Mooi woord, toch?

Er is nog een mooier woord, misschien zelfs hét woord van 2020. Minister De Jonge zei het deze week een paar keer in de persconferentie: we snakken. Ook ik snak. Maar waar ik mijn hele leven al snak naar de zomer, snak ik nu minstens naar de herfst.

Naar een wereld die weer gewoon is …

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: