Thuis

Het is januari 2020 als ik voor de derde keer mee mag doen met BOEK10. Voor de dérde keer! Je kent de klappen van de zweep en toch blijft het spannend. Hoewel, de eerste keer knikten mijn knieën harder dan de derde. Het went, blijkbaar.

Inmiddels zitten we in een zeer bijzondere tijd. Mijn boek ‘Jouw spel, mijn regels’ wordt net op tijd – en goed – besteld door de bibliotheken. Daarna gebeurt er iets dat de hele wereld lam legt, we hoeven het niet te benoemen … Promotionele activiteiten zijn ineens ingewikkeld. Je kunt op geen evenement je boeken aanprijzen, geen boekhandel bezoeken en in geen bibliotheek workshops of lezingen geven.

Actie!

Godijn is Godijn niet als er niet ludieke acties komen. Zo heb ik dus in mijn eigen woonkamer live voor zitten lezen – met vragenuurtje – vastgelegd door de camera van mijn mobiele telefoon. Er kwamen hamsteracties en kortingscodes. Mijn vierde manuscript is ineens af en er plopt zelfs een idee in mijn hoofd voor een vijfde boek. Tijd zat, immers. En gelukkig gezond.

Waar de hele wereld lijdt, zijn er ook lichtpuntjes. Er wordt massaal gepuzzeld, gehaakt, geknutseld en … gelezen.

We zijn weer thuis.


31/3 geschreven voor de rubriek ‘Hoe is het met …’ in de nieuwsbrief van uitgeverij Godijn Publishing.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: