Respect!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een dag in het leven geroepen door MKB-Nederland omdat zij vinden dat ondernemers respect verdienen. Laten we eerlijk zijn, in een jaar als 2020 met al zijn uitdagingen vergt het inderdaad durf en doorzettingsvermogen om te ondernemen. Dus ondernemers: respect!

In Woordenland

In plaats van een flitsende foto boven deze blog heb ik gekozen voor een plaatje ‘anders dan anders’: mijn eigen logo! Op de Dag van de Ondernemer heb ik gewoon een dag respect voor mezelf. Bijna acht jaar geleden werd Tekstbureau In Woordenland geboren en deed ik aangifte van dit feit bij de KvK. Het begon schoorvoetend met een dag in de week, naast mijn baan in loondienst. Na te veel reorganisaties voelde ik namelijk aan mijn water dat ik dat nog eens mee ging maken.

Groei!

Mijn gevoel liet me niet in de steek: in april 2016 begon ik met het laten groeien van mijn bedrijf. Ik had namelijk geen werkgever meer. Ik moest mezelf even overtuigen, maar dat duurde niet lang: ik ging ervoor. En hoe dat uitpakte, daar ben ik best trots op. Van een dag per week naar meer dan fulltime. Wat heb ik ontzettend leuk werk, wat geniet ik van elke dag en hoe stoer, dat ik dat zelf voor elkaar heb gekregen!

Ondernemen is …

Ondernemen is vrijheid. Maar ondernemen is ook onzekerheid, zeker in dit jaar waarin sommige opdrachtgevers angstvallig de hand op de knip houden. Ondernemen is soms net even iets harder moeten werken omdat iets per se af moet. Ondernemen moet je durven. Maar bovenal: ondernemen is tof!

Kan ik iets voor je doen?

Op dit moment heb ik ongeveer vier tot zes uur per week beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Kom ‘ns langs, In Woordenland!Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: