Kerstmarkt vs. kerstsfeer

Het is de markt waar je in de sfeer komt, de markt waar je kerstcadeaus scoort en de markt waar je geniet van typische kerstmarktlekkernijen als warme choco of glühwein. En het is de markt die dit jaar nergens groots doorgaat: de kerstmarkt.

Ben je hier terechtgekomen via de blogadventskalender ’24 days Till Christmas’? Extra welkom! Vierentwintig blogs over kerst; gisteren vertelde Xarifa van Dijk op enxaar.com over haar favoriete kerstfilm, morgen is Astrid Mucaj Van Hoesel op coolestkidontheblog aan de beurt. Zij deelt vijf gratis kerstactiviteiten (printabels) voor kleuters.

Vandaag is het mijn beurt, een blog over de kerstmarkt. Toen ik hier “ja” op zei, was ik nog in de volle overtuiging dat ik 13 december, gisteren, op de kerstmarkt in Hoorn zou staan en daar een goed verhaal over kon vertellen. Elly Godijn en ik zouden daar ons boekje, de novelle Angela & Emma, weerzien promoten, een ideaal kerstcadeautje voor nog geen tientje!

Ik dacht met een verslag te komen over uitverkocht zijn en gluhwein drinken. Over kerstcadeaus voor anderen scoren en zingend naar huis gaan.

Toch weet ik jullie genoeg te vertellen over kerstmarkten. Midden in de zomer kreeg ik een opdracht voor een groot artikel over kerstmarkten in Duitsland. Ik dook in het fenomeen en zag dat onze oosterburen wel weten hoe dat moet, mensen in kerstsfeer brengen. Was het oorspronkelijk nog een feestje voor lokale inwoners, nu zijn het enorme evenementen. Ik kreeg direct zin om ernaartoe te gaan, al was het op dat moment dertig(!) graden buiten. Check dus vooral het artikel als je wilt weten welke kerstmarkt je volgend jaar écht moet bezoeken!

In de sfeer

Ik zei het al, het is de markt waar je in de kerstsfeer komt. Verrassend genoeg hadden we daar dit jaar geen kerstmarkt voor nodig. Nooit eerder heb ik in november al een kerstboom in de woonkamer gezet – met sinterkerstcadeaus eronder! En ik was niet de enige. We lijken allemaal extra behoefte te hebben aan gezelligheid, licht en knus wonen.

Eerlijk is eerlijk, zonder kerstmarkten gaan we allemaal door. We kijken naar kerstfilms, lezen kerstverhalen en eten kerstkoekjes. We zorgen ervoor dat ons huis er gezellig uitziet, maken de openbare ruimte verlicht en genieten van simpele dingen. En wie om tips verlegen zit, checkt vooral alle blogs in de adventskalender.

Aanbieding!

Ben je nu nieuwsgierig naar ons leuke boekje en wil je een kerst met de benen omhoog, lezend in ‘Angela & Emma, weerzien’, dan ben je van harte welkom om via whatsapp of mail een exemplaar te bestellen. Het boekje kost €9,99 en speciaal voor lezers van mijn blog reken ik tijdelijk geen verzendkosten (alleen voor verzending binnen NL). Actie is geldig t/m 18 december 2020, zodat het boekje voor kerst in je brievenbus ligt.


Blogadventskalender

Bloggers tellen af naar kerstmis door allerlei blogs met jullie te delen in het kerstthema. Zo worden er recepten gedeeld, maar ook mooie gedichten of verhalen, leuke kerstboeken of kerstfilms die je moet zien. Laat je elke dag verrassen en inspireren.

Deze toffe bloghop is een idee van Melanie van Bookstamel.

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: