Kuisende gloed

Over enkele maanden moet ik een verhaal opleveren voor de verhalenpagina van Bookstamel in het thema ‘Een van de vier elementen’. Zo’n thema kan nog best hoofdbrekens opleveren. Dat brengt mij hij een van mijn favoriete uitspraken:

Een thema is nooit een belemmering, eerder een uitdaging.

Tijd voor een tip

Als je een thema van een schrijfwedstrijd voorbij ziet komen en je er zo een-twee-drie niks mee kan, haal het thema dan eens door Synoniemen.net. Neem Louterend Vuur, het thema voor de schrijfwedstrijd van BOEK10 dit jaar. Op de synoniemensite blijkt dat louterend zuiverend is en vuur bijvoorbeeld ook warmte. Het is niet dat ik het niet wist, maar op de een of andere manier gaan de radertjes wel harder draaien in mijn hoofd. Eerlijk is eerlijk: kuisende gloed brengt mij op andere ideeën dan louterend vuur.

Nu doe ik zelf niet mee aan deze schrijfwedstrijd – hooguit mag ik een bonusverhaal aanleveren – ik mag namelijk de verhalen jureren. Wil je meer weten over deze wedstrijd? Kijk dan hier en scrol naar de tweede wedstrijd.

Tijd voor het schrijven van jouw allerbeste verhaal? Dan maak ik tijd om het te lezen!

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

%d bloggers liken dit: