Elke dag wandel-naar-je-werkdag

Toevallig schreef ik er van de week ook al over, in de blog Hoeveel uur wil jij? Ik wandel naar mijn werk. Niet elke dag, maar wel zo vaak mogelijk. Nu heb ik wel heel makkelijk praten: mijn werk en mijn achterdeur zijn nog geen anderhalf kilometer van elkaar. Toch is dat een kwartier heen en een kwartier terug met mijn neus in de frisse lucht.

Tijdens die wandeling zou ik tijd hebben om na te denken. Om mijn hoofd leeg te wandelen. Of om met mijn telefoon aan mijn oor met mijn vriendinnen te kletsen. Dat doe ik allemaal niet. Meestal luister ik een boek. En soms, tot frustratie van de partner die de pannen al op tafel heeft, loop ik een klein ommetje om nog langer te kunnen luisteren. Tja, je doet aan effectief tijdgebruik of je doet het niet.

Wat zijn jouw plannen?

Ben jij vandaag – op de wandel naar je werk dag – naar je werk gewandeld, of ga je dat straks nog doen: tijdens je werk? Want omdat we zoveel zittend werk doen tegenwoordig én ook nog eens regelmatig thuis, wordt deze dag om de drempel zo laag mogelijk te houden ook wel ‘Wandel tijdens je werkdag‘ genoemd. Werk jij nou verder dan anderhalve kilometer van je achterdeur – ik vermoed dat dat voor bijna iedereen het geval is – of werk je thuis? Dan kun je die wandeling ook in je pauze maken. Ik ben benieuwd naar jouw wandelplannen vandaag.

En ik gooi hem er nog maar een keer in. Het effectief tijdgebruik. Ik wandel met een luisterboek. Anders kom ik nooit aan mijn ‘reading challenge‘. Uitproberen?

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Eén opmerking over 'Elke dag wandel-naar-je-werkdag'

  1. Alice ik denk dat jou nieuwste boekzich in de stad Zevenaar zich afspeeld.
    ( En ik denk😄op de verjaardag van mijn man 07-07, dat dan het hoogte punt valt😛😛)

    Like

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: