Kom je ontbijten?

De meeste blogs hier gaan over mijn boeken. Maar In Woordenland is veel meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat een deel van mijn werkweek opgaat aan de webredactie van Stichting Kaag en Braassem Promotie? Hier doe ik als freelancer mijn best om Kaag en Braassem als recreatiegemeente op de kaart te zetten.

Een van de kenmerken van het gebied is het polderlandschap. Weilanden, veel water en van oorsprong om ervoor te zorgen dat onze voeten droog blijven: molens. Nog steeds worden de molens ingezet in tijden van nood en dienen ze als hulpgemaal om de polders droog te houden. Of het door deze klus komt of niet, ik ben van de molens gaan houden.

Ontbijten met een molenaar

Aanstaande zaterdag (13 mei) is het Nationale Molendag en mag ik ontbijten met molenaars. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar hun werk, maar eerlijk is eerlijk: die molenaars heb ik eerder ontmoet. Maar jij misschien nog niet. Wellicht wil je meer weten over al die molens in het landschap. Wil je weten wat het verschil is tussen een poldermolen en een wipmolen of wil je meer weten over de ingenieuze techniek achter de molens. Hoe leuk is het dan dat ook jij mag komen ontbijten met die molenaar?

>>> Inschrijven voor het ontbijt

Kost €5,50 (opbrengst gaat naar de Rijnlandse Molenstichting)

Wandelroute

Als de voedzame maaltijd erin zit, kun je (als je wil) de wandelschoenen aantrekken en op pad gaan voor een prachtige wandeltocht van 17 km. Onderweg zie je maar liefst veertien molens. Een aantal daarvan ligt direct aan de route en omdat het zaterdag Nationale Molendag is, kun je die ook bezoeken. Ontbijt je niet alleen met de molenaar, zie je ook nog eens een paar verschillende molens van dichtbij en kun je overal een kijkje nemen.

Als dit niet de tip van de dag is …

Gepubliceerd door Alice Bakker

Freelance inzetbaar als tekstschrijver voor blog, nieuwsbrief en tekst, maar ook als (web)redacteur of corrector van jouw tekst.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: