School- en bibliotheekbezoek

Tijdens het schoolbezoek vertel ik over het schrijfproces, het gebruik van taal en wat de basis is om een verhaal te schrijven. Een inspirerende en interactieve les waarmee ik de leerlingen prikkel om zelf te schrijven en meer te lezen.

Nederlandse taal, het geschreven woord, het verdwijnt steeds meer naar de achtergrond bij de jongere generatie. Dat is jammer, want taal is een van de belangrijke pijlers in de werkende maatschappij.

Om taal en het geschreven woord dichter bij de scholieren te brengen, geef ik gastlessen in groep 8 op de basisschool of onderbouw middelbare school. Ik schreef diverse Young Adults en romans. Mijn boeken zijn actueel en hebben thema’s als vriendschap, je minder voelen dan een ander, verlies, loyaliteit en vertrouwen. 

Inhoud lezing

De lezing duurt 45 à 50 minuten, bijvoorbeeld in te zetten tijdens de Nederlandse les. Je kunt kiezen uit diverse workshops:

  • Hoe schrijf je een YA?
  • Beeldend schrijven
  • Creatief denken

Elke lezing bevat interactieve oefeningen of een schrijfopdracht die binnen de tijd uitgewerkt kan worden. Aan bod komt waarom lezen belangrijk is. Andere workshops zijn in overleg mogelijk.

Leeslijst

Mijn boeken zijn zeer geschikt voor scholieren van 12-16 jaar.


Interesse in een signeersessie of gastles? Stuur mij een berichtje of bekijk mijn pagina bij de Schrijverscentrale.