Skip to main content

21 november 2022

De portier

Afgelopen zaterdag was ik als organiserende helpende hand aanwezig bij het schrijfevent voor lezers en schrijvers Vlaams Fruit in Antwerpen. Een van mijn taken was de gasten welkom heten bij de voordeur. Maar omdat er op de bovenverdieping van het kleine theater een auditie gaande was, was ik ook ineens de portier voor een Vlaamse filmproductie. 

Boeklancering

‘Wat doen jullie hier vandaag,’ vroeg een van hun crewleden. Ik vertelde trots over een Nederlandse uitgever die zes boeken lanceerde die dag, van vooral Vlaamse auteurs. Dat we daarom een leuk feestje hadden in de theaterzaal. Of het een beetje bekende auteurs waren? Misschien wel, zei ik, doelend op mijn Vlaamse collega’s. En toevallig lanceer ik als Nederlander ook vandaag in België, vulde ik enigszins opschepperig aan. Of het mijn eerste boek was? Nee, mijn achtste. Grote ogen keken mij verwonderd aan. Acht boeken bij een echte uitgeverij? Dan moest ik toch wel een grote schrijver zijn! In al mijn bescheidenheid zei ik snel dat niet veel mensen in Antwerpen mij zullen kennen. 

Doe normaal!

Natuurlijk weet ik best dat ik geen beginner meer ben. Maar dat realiseer ik me niet vaak. Omdat ik graag met twee voeten op de grond blijf. Omdat schrijven vooral hard en eenzaam werken is. En omdat ik niet alleen in Antwerpen niet veel bekendheid geniet: ook in Nederland heeft maar een heel klein deel van de bevolking een beeld bij mijn naam. Geen enkel probleem. Doe maar gewoon. Gek genoeg. In te huren als portier. Of als grote schrijver.


H4C | De laatste in de rij

Young Adult (15+) | 2022 | Verschenen 19-11-2022

De vijftienjarige Anna voelt zich onnozel, in vergelijking tot haar vriendinnen. Altijd is zij de laatste die iets nieuws ontdekt. Ook Olivier van zestien is zo groen als gras, al zegt hij het zelf. Er is iemand die hem wereldwijs kan maken, maar is diegene voor hem bereikbaar?

En ik? Ik ben altijd de laatste in de rij … 

Paperback | ISBN 978-94-6464059-5 | €16,50
E-boek | ISBN 978-94-6464-060-1 | €4,99
Godijn Publishing


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *