Skip to main content

17 december 2023

Het thema, de uitdaging

Dit is niet de eerste keer dat ik jullie vertel over schrijfwedstrijden en thema’s. Ook niet de laatste keer, schat ik in. Dat komt omdat ik alle (beginnende) schrijvers altijd aanraad mee te doen met schrijfwedstrijden. En die hebben bijna altijd een thema.

Waarom raad ik schrijfwedstrijden aan? 

  • Een thema zorgt ervoor dat je buiten de gebaande paden denkt, het wakkert je creativiteit aan. ‘Buiten de lijntjes’ schrijven dus.
  • Hoe meer schrijfmeters je maakt, hoe beter je werk wordt.
  • Op een longlist of shortlist komen is goed voor je ego en wil zeggen dat je werk de moeite waard is.
  • Gepubliceerd worden is de ultieme beloning.

Het thema

Het duurt nog even, maar 5 oktober 2024 staat er weer een BOEK10 op het programma. Bij dit evenement van Godijn Publishing, overigens ook heel interessant voor alle (beginnende) schrijvers, hoort een schrijfwedstrijd. Voor deze wedstrijd ben ik al sinds 2018 een van de juryleden. Het resultaat is steeds weer een verhalenbundel met de beste verhalen. Sinds enige tijd dingt de titel van de ingestuurde en gepubliceerde verhalen in de BOEK10-bundel mee naar ’thema voor de volgende wedstrijd’.

De waarheid over het schuurtje in de tuin van Van DorpelHet was de titel van het verhaal in Bitterzoet van Reinier Antonides die we het meest intrigerend vonden. 

De uitdaging

Inmiddels staat de wedstrijd online: https://www.godijnpublishing.nl/schrijfwedstrijd-schrijfprojecten/schrijfwedstrijd/ ->> scrol naar de tweede wedstrijd. Wat is nou de waarheid over dat specifieke schuurtje? Mijn brein maakt alvast een huppeltje, hoe is het met dat van jou? Ik daag je in elk geval uit om mee te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *