Skip to main content

7 juni 2024

Iemand prikkeldraad geven

Laatst las ik op LinkedIn een post van iemand wiens website vooral werd gevonden via de zoekopdracht “SM-meesteres”. Wat bleek? Een van haar klanten heeft die functie en dat staat in haar handtekening onder de review op haar website. Het is dus helemaal niet zo dat haar hele website vol stond met “Ik ben een SM-meesteres”. Toch werd ze erop gevonden.

Bij mij – ik schreef het al eerder – is het “iemand prikkeldraad geven”. Google het maar, ik sta op positie 1 en 2. Door deze blog misschien straks ook op 3. Toen ik onlangs mijn hele website aan het overzetten was naar deze fonkelnieuwe heb ik me afgevraagd wat ik met de 568 blogs deed die op mijn website stonden. Niet allemaal opnieuw plaatsen uiteraard. Maar over de blogs Geef je arm eens en Prikkeldraad doet pijn heb ik geen seconde getwijfeld. Sterker nog: het zijn de enige twee blogs waar ik een redirect voor heb laten instellen. Laat mij er maar op gevonden worden.

En toen?

Dit hele verhaal krijgt inmiddels een staartje. Toen ik op zoek was naar een titel voor het vierde deel in de H4C-serie – over klas H4C op het Klaverlandcollege – dacht ik aan hoofdpersoon Floor. Wat is nu iets dat Floor zonder twijfelen zou doen? Juist: iemand prikkeldraad geven. Met haar handen de arm pakken van een van haar klasgenoten en met de ene hand heel hard rechtsom draaien en met de ander linksom. Lijkt onschuldig maar het doet pijn. Prikkeldraad doet hartstikke pijn.

Floor is een meisje met een gekwetste ziel. Iemand die het niet makkelijk heeft, thuis. Iemand die leidt onder emotionele chantage. Iemand die ervoor leeft om een ander te kwetsen. Iemand die een ander prikkeldraad geeft zonder er spijt van te krijgen.

Ik geef je prikkeldraad!

Is het gebruikmaken van zoekresultaten waar je eigenlijk niets aan dacht te hebben? Ja. Is dat slim? Dat gaan we zien. “Prikkeldraad doet pijn” verschijnt 6 juli. Ik presenteer dit boek op de braderie in Oude Wetering. Op verzoek geef ik niet alleen mijn handtekening in dat boek, maar ook prikkeldraad.


Prikkeldraad doet pijn – H4C-4
Young adult | 15+ | verschijnt 6 juli 2024

Om Floor heen zit een denkbeeldige laag met prikkeldraad: wie haar nadert, wordt gekwetst. Ze is de bitch van de vriendengroep en heeft het liefst dat iedereen doet wat zij zegt. In Casper vindt ze haar gelijke: ook hij bepaalt graag wat er gebeurt. Tot ze beiden ontdekken dat achter elke grote mond een klein hartje zit.

Kom dichterbij, als je durft.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *