Skip to main content

18 november 2021

Met een vleugje rozemarijn

Wat doe je als je de pr van je nieuwste boek wilt starten, maar je de cover nog niet mag delen? Dan bak je appeltaart! Logisch, toch? 

Appeltaart met rozemarijn speelt een grote rol in het eerste deel van mijn nieuwe H4C-serie. Hoofdpersoon Marijn bakt ‘m regelmatig met zijn “aan-uit” vriendin Yara. Maar liefst negenentwintig keer komt het woord ‘appeltaart’ in ‘KOMT NIKS VAN TERECHT’ voor.

De combinatie appel en rozemarijn is bijzonder. Voeg je er dan ook nog een pepertje aan toe, dan is het pittig bijzonder. En dat is precies hoe ik de relatie tussen Marijn (16) en Yara (15) beschrijf. 

Als je mij een jaar geleden had verteld dat appeltaart bakken met mijn vriendin een van mijn favoriete hobby’s zou worden, had ik je voor gek verklaard. Nu kan ik niks leukers bedenken dan dat. 

Hoewel ik kan verzinnen hoe pittig bijzonder deze appeltaart is, heb ik hem zelf nooit eerder gegeten. Zojuist heb ik dit recept gevonden. Heb jij een ander lekker recept voor mij voor een appeltaart met rozemarijn? 

Ik denk dat ik ‘m dit weekend maar bak. Of denken jullie, er komt niks van terecht …


Vanaf het eerste moment dat we vertellen over de zwangerschap, is er één opmerking die we intussen wel duizend keer gehoord hebben: “Marijn en Yara, jullie zijn zestien! Er komt niks van jullie terecht.”Ho. Wacht even. Dan kennen jullie ons nog niet.
Dat zullen we nog wel zien!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *