Skip to main content

10 augustus 2023

Wrauw!

Vandaag is het de dag van de leeuw. Aangezien ik jullie ruim een week geleden heb verteld dat ik toen jarig was, kunnen jullie berekenen dat leeuw mijn sterrenbeeld is.

Ik moet zeggen, als kind was ik geen typische leeuw. Leeuwen praten veel en vol energie. In mijn kindertijd was ik eigenlijk meer een Anna uit klas H4C, die zichzelf altijd ‘De laatste in de rij’ voelt. Een beetje verlegen dus. Daar is nu niet heel veel meer van te merken. Onlangs mocht ik twee maandagochtenden voorlezen voor senioren uit mijn omgeving. Eerst stelde ik mezelf voor, zoals dat gaat in een dorp: ik ben er een van die en die en ik ben daar en daar geboren. Omdat ik voorlas op de plek waar ik toen ik twaalf was naar de middelbare school ging, vertelde ik ook over die tijd. En nog veel meer. Laat ik het zo zeggen: tegenwoordig doe ik de leeuw nogal eer aan. 

Leeuwen zijn dol op aandacht. Daar komt het een beetje op neer. Ze zijn sociaal en positief ingesteld. Een leeuw houdt niet van afwachten en gaan vurig aan de slag. Heeft een leeuw ook valkuilen? Natuurlijk! Wie dol is op aandacht is misschien ook wel een aandachtstrekker. Of een dramaqueen.

Vraagje, wat is jouw sterrenbeeld en herken jij jezelf in de karaktereigenschappen die daarbij horen? 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *