Skip to main content

28 september 2023

Rood is troef

Het valt je misschien al langer op, maar voor de inspiratie van dit blog, gebruik ik regelmatig de website Fijne dag van. Je wil niet weten hoeveel “dagen van” er zijn waar iets over te vertellen valt. Vandaag wil ik jullie tippen voor de dag van morgen. 

Op 29 september is het Draag Rood Dag. Nu is rood toevallig mijn lievelingskleur en heb ik wel iets in de kast. Ik draag regelmatig rood, maar waarom draag jij op 29 september bij voorkeur iets roods? 

In de week van Draag Rood Dag organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.bron: fijne dag van.

Een van die activiteiten is dus die Draag Rood Dag, volgens de website van de Hartstichting omdat hart- en vaatziekten bij vrouwen nog te vaak over het hoofd worden gezien, daar de klachten minder duidelijk zijn dan bij mannen. Waarom rood dragen dan helpt, is mij niet helemaal duidelijk. Geeft niet, ik heb in elk geval weer een reden om die lekkere rode trui uit de kast te trekken. Jij ook? 

Niet treuzelen voor die kledingkast morgenochtend. Rood is troef. Vanuit je hart én vaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *