Skip to main content

1 september 2020

Samen alleen

Over het algemeen werk ik alleen. Auteur en tekstschrijver zijn is nu eenmaal eenzaam werken. Maar soms werk ik samen. Voor een opdracht of voor een boek. Dat laatste is vers van de pers: samen met Elly Godijn schreef ik de novelle Angela & Emma, Weerzien. 

Aangenaam: ik ben Angela, zij heet Emma

Het begon als een experiment. We vroegen ons af of wij, als twee solisten, konden samenwerken. Nu kun je op veel manieren samen schrijven, Elly en ik kozen ervoor om ieder vanuit een personage te schrijven. Ik schreef in derde persoon, Elly in eerste, waardoor je goed kunt zien wie wat schreef. En zo werkten we samen, maar toch alleen. 

We voltooiden om de beurt een hoofdstuk. Elly kroop in de huid van Emma, ik in die van Angela. We wérden Angela & Emma! De samenwerking beviel ons zo goed, dat we al snel besloten dat we verdergaan. Het verhaal van de twee zussen is nog lang niet af…

Ga je mee naar Zweden?

We nemen je in ‘Weerzien’ mee naar het nieuwe thuisland van Emma: Zweden. Waar het verhaal zich in de dikke roman zich afspeelt? Daar moet je nog even op wachten. Want van experiment naar novelle, van novelle naar de dikke roman. Zomer 2021 verschijnt de roman! 
We moeten ‘m alleen nog even voltooien.

Tot die tijd kun je alvast ‘inkomen’ met het kleine boekje.  Angela & Emma, Weerzien is verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel als pocket, e-boek en luisterboek. 

Ga je met ons mee, naar Zweden?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *