Skip to main content

28 maart 2024

Hoe feedback je creativiteit versterkt!

Schrijven doe je vooral in je eentje, gevangen in een wereld van je eigen woorden. Je kan wat je hebt geschreven tien keer teruglezen, maar hebt zelf een blinde vlek voor wat beter kan. Dat maakt feedback zowel cruciaal als waardevol. Het delen van je werk en het ontvangen van inzichten van anderen is een transformerende ervaring. Daarom zijn mijn schrijfcafés, waarbij feedback centraal staat, van onschatbare waarde voor zowel aspirant-schrijvers als doorgewinterde auteurs.

Gemeenschap van schrijvers

Schrijfcafés zijn ontmoetingsplaatsen waar schrijvers van allerlei niveaus samenkomen om hun passie voor het geschreven woord te delen. Het zijn broedplaatsen voor creativiteit, waar deelnemers elkaar inspireren en aanmoedigen. Naast het bevorderen van creativiteit, bieden mijn schrijfcafés ook een waardevolle kans voor schrijvers om feedback te ontvangen op hun werk.

Constructieve kritiek

Ik zie feedback als de levensader van groei voor elke schrijver. Door feedback te ontvangen, kunnen schrijvers blinde vlekken in hun werk identificeren, zwakke punten verbeteren en sterke punten versterken. Constructieve kritiek van medeschrijvers is een onschatbare bron van inzicht, waardoor schrijvers hun vaardigheden aanscherpen en hun verhalen verfijnen.

Hoe mijn schrijfcafés faciliteren

Bij mijn schrijfcafés ben ik de gespreksleider die het proces van feedback geven en ontvangen faciliteert. Deelnemers delen hun werk (n.a.v. mijn schrijfopdracht of een vrije inzending). Vervolgens geven andere deelnemers opbouwende kritiek, waarbij ze wijzen op sterke punten, suggesties doen voor verbetering en vragen stellen om de schrijver te helpen zijn of haar visie te verduidelijken.

Creëren van een veilige ruimte

Een cruciaal aspect van effectieve feedback is het creëren van een veilige omgeving waarin schrijvers zich vrij voelen om hun werk te delen. Bij mijn schrijfcafés wordt vertrouwelijkheid benadrukt en worden deelnemers aangemoedigd om feedback te geven op een respectvolle en opbouwende manier. Dit draagt bij aan een cultuur van openheid en samenwerking, waarin schrijvers zich gesteund voelen in hun creatieve reis.

Impact van feedback op de schrijvers

Eerlijk is eerlijk: je moet even wennen aan het ontvangen van feedback. Onthoud dan dat veel schrijvers de feedback zien als een keerpunt in hun ontwikkeling. Het stelt hen in staat om hun werk vanuit nieuwe perspectieven te bekijken, eventuele blinde vlekken te identificeren en hun schrijfvaardigheden te verbeteren. Bovendien biedt het een gevoel van gemeenschap en verbondenheid om met een groep gelijkgestemden te werken aan ieders groei.

Welkom, In Woordenland

Mijn schrijfcafés zijn niet alleen ontmoetingsplaatsen voor schrijvers, maar ook kweekvijvers voor groei en ontwikkeling. Door feedback te geven en te ontvangen in een ondersteunende omgeving, scherpen schrijvers hun vaardigheden aan, versterken zij hun stem en dagen zichzelf uit om steeds betere verhalen te schrijven. Ben je als schrijver op zoek naar inspiratie, gemeenschap en groei, voel je dan welkom om eens langs te komen, In Woordenland.


Op dit moment is er plek bij:

📌 Online Schrijfcafé In Woordenland – eerste donderdag van de maand – 1 plek Mail mij om je aan te melden.

📌 Schrijfcafé In Woordenland in Ter Aar bij volksuniversiteit !Triggr – derde donderdag van de maand – vijf beschikbare plekken. Aanmelden bij !Triggr.

Of reserveer een plek op de wachtlijst bij:

📌 Schrijfcafé In Woordenland in Roelofarendsveen bij Tech Campus De School – tweede donderdag van de maand.

Alle schrijfcafés starten om 19.30 uur. Meer weten?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *