Skip to main content

6 oktober 2022

Daar valt niet mee te spotten!

‘Jij bent soms erg strikt in deadlines,’ kreeg ik laatst te horen. Logisch, dacht ik: een deadline is toch een slotdatum, de uiterste dag dat je iets inlevert? Daar valt niet mee te spotten! 

Kun je té strikt zijn in deadlines? Ik denk het niet. Voor mij schept het in elk geval een hoop duidelijkheid. Ik heb het al vaker gezegd: zeg tegen mij nooit dat het niet uitmaakt wanneer iets klaar is. Er is dan geen enkele noodzaak om eraan te beginnen. Toch denk ik dat ik genoeg doorzettingsvermogen heb om elke opdracht in korte tijd af te ronden. Immers: schrijvers zonder discipline publiceren geen boeken

De afgelopen tijd waren er nogal wat deadlines waardoor ik direct in de valkuil trapte die veel ondernemers moeilijk over het hoofd zien. Ik vergat te bloggen! Voor mijn opdrachtgevers vergeet ik dat nooit. Immers: ik heb een deadline en daar val niet mee te … Juist! 

Hoog tijd …

… om jullie even bij te praten! 

  • Ik volg nog steeds de Meesterproef bij Querido. Een supertoffe cursus die wel van mij vraagt dat ik voor de deadline schrijfwerk oplever, lees wat mijn mede-cursisten schrijven, daar een mening over vorm én om de week een middag gekluisterd zit aan Zoom. Daarentegen levert het mij enorm veel op: inspiratie, op koers blijven en willen presteren. En daar krijg ik een berg energie van. 
  • Binnenkort verschijnt ‘De laatste in de rij’, deel 2 van de H4C-serie over een havoklas op het Klaverlandcollege. In dit deel staan Olivier en Anna centraal, twee klasgenoten die het gevoel hebben altijd de laatste te zijn die iets ontdekken. Een gevoel dat veel jongeren van die leeftijd hebben, ik herken het zelf ook nog wel. De redacteur noemde het een “ontzettend tof verhaal” en daar kan ik weer even op teren! Met veel plezier ben ik bezig aan de laatste correcties. Ik hoop dat ik jullie binnenkort de cover mag laten zien! 
  • Gisteren hoorde ik hoeveel bibliotheken Ontdek jij wie ik ben? aangekocht hebben. Ik had al hoge verwachtingen, want de Biblion-recensie – waar de aankoop vanaf hangt – was lekker positief. Mijn verwachting werd overtroffen! Dus ben jij een bieb-lezer? Reserveer het boekje alvast, binnenkort is het bij heel veel bibliotheken beschikbaar. Ze zijn onderweg!
  • Afgelopen dinsdag mocht ik in het kader van Ontmoeten en Verbinden bij bibliotheek Rijn en Venen voorlezen voor 55+. Ik las voor uit Angela & Emma Weerzien. Wat een energie kreeg ik daarvan! Ik las hoofdstukken uit naam van Angela voor en had de deelnemers zo nieuwsgierig gemaakt, dat een groot deel met een boek naar huis ging. Zoals een van de hen zei: “Kom maar op. Ik wil ook weleens lezen wat die Emma te vertellen heeft”. Dit doe ik met liefde elders nog een keer, dus mocht je dit lezen en toevallig medewerker bij een bibliotheek of boekhandel zijn … 
  • Deze week verhuis ik met mijn bureau naar een tijdelijk onderkomen omdat het pand waar ik nu zit extreem in verbouwing zit; wat steeds meer overlast geeft. Als coördinator van de flexwerkers ben ik druk met de belangrijke randzaken: de kopjes, de voorraad en het koffieapparaat bijvoorbeeld. En mijn eigen spullen, na ruim vijf jaar is je bureau toch een verzamelplaats van rommel geworden. Eind december verhuis ik nog een keer, naar een supertoffe plek bij Tech Campus De School. Daar blijf ik!

Niet om het een of ander, maar ik ga weer aan het werk. Ik heb namelijk nog voor mijn opdrachtgevers een paar deadlines te halen deze week. En daar valt … Dat dus. 

Liefs, Alice


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *