Skip to main content

3 januari 2022

Kapotte linkjes fixen, waarom?

Op de eerste maandag van de maand doe ik voor deze website en de websites waarvoor ik webredacteur ben een ‘brokenlinkcheck’. Dit omdat gebroken linkjes (linken waar je op je pagina’s naartoe verwijst die niet meer bestaan) slecht zijn voor de SEO-resultaten van de website. Maar niet alleen dat, als iemand vol belangstelling jouw pagina bekijkt en door wil klikken naar iets wat zijn interesse heeft, wekt het nogal irritatie op als die link doodloopt. En wat ik niet wil met mijn websites, is mensen ergeren!

404

Daarnaast frustreert een dode link je zoekresultaten. Een pagina met (externe) linkjes zorgt ervoor dat je tekst meer waard wordt voor de zoekmachines. Maar als die zoekmachine op een 404-pagina stuit, is het effect averechts. Alleen daarom is het al interessant om maandelijks te kijken of al je (externe) linken nog bestaan. Dat doe ik niet handmatig, daar gebruik ik deze tool voor, wat mij nu weer een leuke externe link oplevert voor deze pagina, waardoor de waarde ervan stijgt. 

SEO

Nu weet ik heel goed waar ik voor blog. Ik wil jullie informeren met wat ik doe en daarnaast is het goed voor mijn website dat ik regelmatig met nieuwe teksten kom. Ik ben geen SEO-expert, maar schrijf wel in opdracht van marketingbureaus SEO-artikelen waarin ik specifieke zoekwoorden verwerk. Ben je op zoek naar een expert, dan kan ik je wel naar een van mijn concullega’s doorverwijzen. Ben je die expert zelf, dan kan ik je helpen met soepel lopende teksten. Interesse? Neem gerust contact met mij op.

F-ou(d)t

De aanleiding voor het schrijven van deze blog? Een link die vanmorgen op mijn eigen pagina doodliep. Ik zag dat het op een blog was, die oud én fout was, maar wel té leuk. Omdat de pagina tevoorschijn kwam bij de maandelijkse check, omdat een interne link ook leuk is voor de zoekresultaten van deze pagina én omdat hij eigenlijk te leuk is om niet nog een keer met jullie te delen. Een win-win blog dus. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *