Skip to main content

1 april 2019

Waarom jij taalnazi’s vervelend vindt

Een van mijn båeste vriendinnen is dat al sinds de basisschool. Zij is een cijfermeisje, ik ben meer van de taal. En zo hoorde ik haar ooit vertellen dat ze zich niet kon herinneren dat wij op school geleerd hadden over ’t Kofschip. Terwijl ik die les juist altijd onthouden heb!

Moraal van dit verhaal? 

We hebben allemaal les gehad in spelling en grammatica. Hoe kan het dan dat de een er goed in is terwijl bij de ander alles naar de achtergrond verdwenen is? Interesse! De vriendin is hoofd financiën geworden, ik schrijver. En dat zat er kennelijk al vroeg in.

Taalnazi

Laat ik vooropstellen: ik ben géén taalnazi. Ik haal graag mijn rode pen door andermans teksten, maar zal nooit iemand in het openbaar op een taalfout wijzen. Sowieso niet ongevraagd. Ik zie de foutjes wel, maar zeg er niet snel wat van. Anders is dat natuurlijk in mijn werk. Als je mij vraagt je tekst na te kijken, ga ik maar wat graag aan de slag. Terugkomend op de kop van dit artikel: taalnazi’s zijn dus vervelend omdat ze ongevraagd hun wijsheid rondstrooien. En niemand wordt graag bekritiseerd.

Aan de andere kant …

Laten we het omdraaien. Ik wijs je niet op je fouten, maar leg gewoon uit hoe het moet. Hoe? Door je een van mijn workshops te laten volgen. Kersvers ontwikkeld en onlangs uitgeprobeerd op de eerste groep: de opfriscursus spelling. Niet omdat ik het beter weet, maar omdat jij graag minder spelfouten wil maken. En daar help ik je graag bij.


Prop papier 23 mei 2019

Opfriscursus Spelling | gaat definitief door – aanmelden kan nog | 19.30-21.15 uur | Bits workspace | Roelofarendsveen | €32,50 (incl. btw)Aanmelden kan per mail.


Komt bovenstaande datum niet uit maar heb je wel interesse? Stuur mij een berichtje! Voor bedrijven: deze training is ook incompany beschikbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *